Uppstickarna möter Camilla Lundin och Vendela Lilliestråle

I veckans avsnitt av podcasten Uppstickarna möter programledarna Karin Bäcklund och Johanna Snickars entreprenörsduon Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin, som är medgrundare till investmentbolaget Qalora Capital och driver Sveriges största kvinnliga karriärnätverk på Instagram, Business & Dreams. 


Vendela och Camilla berättar om hur de startade investmentbolaget Qalora Capital, där de hjälper startups genom sitt nätverk av investerare, direkt efter examen från Handelshögskolan. De menar att man inte behöver veta exakt i detalj hur man vill göra nåt för att dra igång, men deras vision var att de ville göra det lättare för startups att hitta investeringar. De delar också konkreta tips för hur kvinnor kan motverka att de ofta missgynnas i processer för att få investerare: visa stora ambitioner, motivera varför ni är rätt team att göra detta (hur ni kompletterar varandra och varför er bakgrund är relevant), och gör research på investerare som kan matcha ert bolag.

 

De insåg tidigt vikten av nätverk och att umgås med människor som har liknande intressen och drivkrafter, vilket också är en anledning att de startade Sveriges nu största kvinnliga karriärnätverk på Instagram, Business & Dreams, som har nästan 16 000 följare. Där anordnar de bl a events, mentorskapsprogram, driver en bokklubb och arrangerar kurser för kvinnor som vill starta bolag m.m.


Personlig utveckling, mindset och mindfulness är centralt i deras framgång, där de menar att om du lyckas ta kontroll över dina tankar så kan du göra och uppnå vad du vill. Därför testar de regelbundet svåra saker utanför sin comfortzone och testa nya saker för att utmana sig själva. Därtill sätter de upp många, tydliga och konkreta mål som de gamifierar, men tillåter även bufferts för "fuskveckor".


 Därtill får du höra varför det är viktigare att vara modig än perfekt, hur deras bolagslansering blev både en fuckup & succé, samt en mängd boktips!  


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.