Uppstickarna möter Hélène Barnekow

I det nya poddavsnittet av Uppstickarna möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund den prisbelönade telekom- och techledaren Hélène Barnekow. Hon berättar om nya boken "Re:start" om hållbart och värdebaserat ledarskap, lärdomarna av att arbeta internationellt och för stora bolag, att tillåta kaos och en viss dos paranoia, samt varför hon twittrade ut sitt mobilnummer till kunder.


Med en framgångsrik karriär bakom sig på bl a FN, Sony Ericsson och Telia är Hélène nu Sverigechef på Microsoft. Hon brinner för hållbart ledarskap och kom nyligen ut med boken "Re:start" om just värdebaserat ledarskap och makt med meningsfullhet. Hélène berättar även om hur hennes uppväxt i lagsporter påverkat hennes ledarskapsskills, varför hon gillar och välkomnar en viss dos kaos, samt vad som krävs för att innovera bolag och inte bli omsprungen i denna digitala era. Hennes största lärdom är hur snabbt det kan gå från botten till toppen - och i motsatt riktning. Hon berättar om målstyrning, hur hon designar sin tid och lägger 50% av sin arbetstid externt, hur hon länge och ihärdigt drivit jämställdhetsfrågan i techbranschen, varför hon inspireras av Melinda Gates och rekommenderar andra seniora ledare att anamma "reversed mentoring" för nya perspektiv.


Förr upplevde Hélène att man som chef kunde luta sig tillbaka och låta kommunikationsavdelningen hantera all kommunikation, men att idag finns helt andra krav på ledare att de måste vara kommunikativa och transparenta, samt att hitta sin egen röst. Hennes bästa karriärtips är att välja arbeten där du har passion och kan göra skillnad, samt att visa resultat på det du skapar och att omge dig med nätverk som kan föda energin. Därtill berättar hon varför hon kunnat uppfattas som besvärlig och varför hon twittrade ut sitt mobilnummer till kunder.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.