Uppstickarna möter Aleksandra Avli

I det nya avsnittet av podcasten Uppstickarna möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund entreprenören Aleksandra Avli. Hon bytte politiken i EU-parlamentet mot att bygga nätverk för kvinnor, nu med communityt och appen HON - som bl a Christina Stenbeck och Sophia Bendz investerat i.


Aleksandra berättar om hur smärta kan omvandlas till en positiv drivkraft och att utgå ifrån underläge gör att man vågar mer - för man har inget att förlora. Hon flydde Balkankriget med sin mamma och kom till Sverige som 6-åring. Under sin raketkarriär, där hon bl a som 23-åring ingick i politikern Anna-Maria Corazza Bildts stab i Europaparlamentet, insåg hon att kvinnor inte hjälper varandra. Det blev startskottet för att fokusera på att förändra det genom att skapa plattformar för nätverk och relationsbyggande för kvinnor. 


2014 grundade hon HER Global Network ihop med Sofia Kacim, som nu finns i 20 städer i världen, och 2018 lanserade hon sitt app-community HON. Bland investerarna återfinns tunga namn som Christina Stenbeck och Sophia Bendz, men hon berättar också om det minst sagt speciella mötet med sin första investerare när kassan sinade och han gav henne servetter för att torka tårarna. Aleksandra delar sin lärdom att rekrytera efter attityd och inte CV, samt hur både hon och hennes medarbetare mår bättre efter att hon börjat med en coach.


Därtill delar hon drömmen om att återvända till politiken, hur hon för dagbok över mål och hur hennes inre mår, att ändra de patriarkiska strukturerna av bolagsbyggande, och om vikten av att avsätta tid för sig själv.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.