Uppstickarna möter Anitha Clemence

I det senaste avsnittet av podcasten Uppstickarna möter programledarna Johanna Snickars och Karin Bäcklund medieprofilen och kreatören Anitha Clemence. Hon berättar om influencerskap, manusförfattande, hur hon hanterar hot och hat i sociala medier, och hennes nya projekt med en sitcom på Instagram.

 

Anitha beskriver sig själv som en historieberättare, men inom olika format och branscher. När hon var ung listade fem områden hon skulle vilja jobba inom: PR, media, reklam, film och produktion - samtliga har hon hunnit pricka av under sina 20 år i branschen och har en erfarenhetsbank hon konstant plockar ifrån. Som 20-åring på reklambyrå avstod hon löneförhöjning mot att istället få arbetsgivaren att bekosta utbildningar på Berghs och Forsbergs.

 Mod att våga misslyckas driver henne, och hon menar att de som aldrig stöter på motstånd har en högre fallhöjd än de som vågar, misslyckas och provar igen. Hon menar att få igenom sina ideér är ett psykologiskt spel, där den som har självförtroende, passion och övertygelse vinner över andra. Hon berättar också om vikten av att bli bekräftad och få credd för det hon gör, och om sin förebild "Elaine" i Seinfeld.

 

Anithas motto är "är man för fin för nåt, är man för ful för allt" och menar att många inom näringslivet marginaliserar att vara "bloggare" som nåt fult, men hon ser det som lika fint som nåt annat. Hennes största framgång är tv-serien "Mammor" som hon medskapade med sin stora tonårsidol Julia Dufvenius, och hennes största fuckup är patentet för take-away té och turnén med Ann Söderlund (som "bara" gick break-even). Nu berättar hon om sin nya unika skapelse -en sitcom på instagram med kända personligheter som hon beskriver som "ett Solsidan på Instagram".

 

Därtill diskuteras klimatpåverkan och "aningslösa influencers", hur följare inte behöver vara fans men kan bli det, hur hon ser på att dela sina barn i sociala medier, lärdomen att hennes namn har hög click rate på Aftonbladet så hon ofta skapar rubriker genom ett Instagram-inlägg, hur hon hanterar hat och hot, och tips på hur varumärken kan bli bättre på att samarbeta med influencers.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.