Uppstickarna möter Linda Palmgren

I veckans avsnitt av podcasten Uppstickarna möter programledarna Karin Bäcklund och Johanna Snickars vd:n på Starcom, Linda Palmgren. Hon berättar om drömmen att bli styrelseproffs, hur hon delar misstag med medarbetare á la "fuck up nights", om att ha pengar som drivkraft och vad hon egentligen tycker om kvotering.


Linda har tidigare grundat influencernätverket United Influencer, har arbetat på SBS Radio och sitter i styrelsen för Stadium. Som barn ville hon bli pilot, men nu är drömmen att i framtiden bli styrelseproffs. Hon menar att disciplin, uthållighet, planering och hårt arbete är hennes framgångsrecept för att skapa resultat. 


Linda ser nyckeln till att lyckas som ledare handlar om att lyfta andra till framgång, och ge medarbetare tillit att växa och våga ta initiativ. Dessutom vikten av att skapa en tillåtande kultur där det är mänskligt att göra fel, och berättar hur hon själv tagit sig an "kamikaze"-uppdrag när det funnits personer som gett henne utrymmet. Hon talar om vikten av att tro på sig själv och sin egen förmåga - om du inte tror du på dig kommer ingen annan göra det heller. Linda har två mentorer och som förebilder lyfter hon personer med genuint driv som gör skillnad, t ex ledaren och Microsofts Sverigechef Heléne Barnekow, och entreprenören Lena Apler som grundat Collector Bank. Dessutom berättar Linda varför hon är för kvotering.


Hon berättar om hur hon växte upp med unga föräldrar, vilket gjorde att de utvecklades tillsammans och hon tidigt skapade sin egen frihet. Hon började tidigt tjäna sina egna pengar, och berättar även i podden om hur pengar är en drivkraft för henne för att skapa sig frihet. Linda fick i ett av sina första jobb tipset "oavsett vad du vill bli i livet, är du bra på att sälja och göra bra affärer kan du bli vad som helst" - vilket hon anammat. Linda delar sitt lifehack när hon shoppar online: lägg det du vill köpa i varukorgen och vänta 1-2 dagar så får minst 10% rabatt. 


Linda beskriver sig själv som enkel och effektiv. Hon berättar hur hon tänker kring sitt eget personliga varumärke och hur det kan gynna företagets varumärke, och varför influencer marketing egentligen bara är klassisk "people-driven marketing". Hon tror att mediebyråer är viktigare än någonsin, men att alla inte helt förstå värdet med influencer marketing när större del av de uppdragen kunde gått via mediebyråer. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.