Per Holknekt - Superentreprenören som vill ändra om i styrelserummet

Varmt välkommen till podden ”Styrelsesnack med Malin & Petra”. Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden är Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall.


Vi vill presentera poddens allra första gäst - Per Holknekt. Det är en man som dom allra flesta känner igen och som är en av Sveriges mesta entreprenörer med över 40 bolag och varumärken i ryggsäcken. Per har varit på många olika positioner i företagandet och har det som utgångsläge för sitt tyckande om bolags olika delar. Bland annat styrelserummet! Per reflekterar och tänker och vill gärna se förändringar i styrelserummet för större verkningsgrad. 


I samtalet med Per pratar vi om hans lärdom av att dela med sig av ägande för att skapa större värden, att tydlighet från ägarna är A och O och att en av dom viktigaste insikterna som entreprenör är att ibland måste man backa hem. Får man använda ”feeling” i styrelserummet och hur har Pers motivatorer ändrats under sin resa kopplat till vinster? Per berättar också om sitt senaste företag som ska hjälpa skuldsatta svenskar. 


När vi spelade in avsnittet hade vi Malin med oss på länk som gjorde att ljudet från henne är i mono och något dämpat men vi hoppas att du kommer uppskatta vårt samtal och att det kan ge dig inspiration och perspektiv.


Trevligt lyssnande önskar Malin och Petra


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.