Carl Svernlöv - vi fördjupar oss i styrelsens ansvar

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 


I detta avsnitt gästas vi av Carl Svernlöv som arbetar som advokat på Baker & McKenzie och har stort intresse i ansvarsfrågor för styrelsen. Carl är en flitig författare och har skrivit många böcker som är av stor nytta för oss styrelseaktiva.


Carl hjälper oss att bena ut styrelsens ansvarsförhållanden, hjälper oss att svara på hur ansvaret kan se ut i olika situationer. Carl har studerat många av de rättsfall vi har i Sverige och ger oss sina konklusioner från dessa fall. Ska en styrelse kunna lita på den information man får till sig? Hur tuffa är Skatteverket mot styrelseledamöter och är det sant att den ledamot som har bäst betalningsförmåga är den som får betala t.ex. skatter och skadestånd? 


Vi vet att frågorna är många kring ansvarsfrågan och vi försökte ställa så många vi kunde för att ge er lyssnare så många svar som möjligt. Vi hoppas att du har mer insikt i ansvaret efter att ha lyssnat på det här avsnittet. Det fick vi!


Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.