Christer Olsson - krångla inte till det!

Varmt välkommen till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbeta professionellt som styrelsearbetare. 


I det här avsnittet har vi bjudit in engagerande och härliga Christer Olsson. Christer har en bakgrund som chef, ledare och har sedan 30 år tillbaka arbetat med organisationsutveckling genom individutveckling. Christer är en framgångsrik coach till ledare, ledningsgrupper och styrelser och en välkänd föreläsare. 


Det är många klokskaper som vi får med oss i samtalet med Christer och det är svårt att plocka ut något. Vi pratar såklart om ledarskap, om grupper och om hur vi får verkningsgrad i våra styrelsebeslut. I grunden handlar det om människor och hur vi får människor att känna varandra på riktigt och inte bara känna till varandra, om att arbeta tillsammans och inte bara arbeta samtidigt. Hur gör vi varandra bättre och hur slutar vi med att se styrelsen som något magiskt och en "hokus pokus plats"? 


Ett viktigt budskap är att vi måste ha förstått för att förstå. Hur får vi till det i styrelsen? När organisationen förstår att styrelsen förstått, det är då vi skapar förtroende från organisationen och därmed skapar ökad verkningsgrad för våra beslut. Ha anteckningsblocket i hösta hugg när du lyssnar in Christers tankar.


Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.