Hans Börsvik - låt oss prata om valberedningsarbete!

Varmt välkommen till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 


Dagens gäst är Hans Börsvik som har en bakgrund som revisor inom PwC men som dom senaste åren arbetat med styrelsearbete och valberedningsarbete. 

Hans hjälper oss att sätta valberedningen på kartan. Alla vet vad en valberedning gör men vet inte vad arbetet innebär. Det är få privata aktiebolag som använder sig av valberedningar och missar möjligheten till en väl sammansatt styrelse i enlighet med ägarnas vilja. Om man har en väl sammansatt och kunnig valberedning så är det vägen till en väl sammansatt styrelse. 


Hans brinner för mångfald och tycker att vi pratar om hur viktigt det är med mångfald i våra styrelser men att man tappat frågan kring om våra valberedningar tycker att mångfaldsfrågan är viktig. Finns den inte på valberedningens agenda så är frågan om hur mycket mångfald vi faktiskt får i våra styrelser. Detta och mycket mer kring valberedningsarbete pratar vi om. 


Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.