Terese Tapper - bolagsstyrning i självstyrande organisation & unga styrelsetalanger

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 


I det här avsnittet har vi bjudit in Terese Tapper som är en av grundarna till KiWi Gruppen som är ett entreprenörsbolag inom installation. Anledningen till att vi bjudit in Terese är att Kiwi Gruppen har inga chefer och bygger på självstyre och hur hanterar man då de formella kraven som bolag och styrelser ändå har? 

Terese beskriver bolagets resa de senaste två åren och hur man utvecklat sin organisation och sin styrning. Hon berättar om organisationsteorin TEAL som man till mångt och mycket bygger sin verksamhet utifrån. Vad är möjligheterna och vad är utmaningarna? Hur kan man tänka som styrelse när ett bolag är organiserat på det sättet och hur funkar det när man växer än mer?


Vi passar också på att prata om att vara ung i näringslivet och vilja engagera sig i styrelser. Terese och Petra är med i ett initiativ om unga styrelsetalanger och vi pratar om möjligheter, svårigheter och fördomar. Terese svarar på frågan om vilket värde en ung styrelsetalang har i en styrelse. 


Du har en välfylld timma att lyssna in i vårt samtal - trevligt lyssnande önskar Malin & Petra


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.