Malin Persson - en inblick i styrelsearbete i börsbolag i Sverige och andra länder

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 


I det här avsnittet så har Petra bjudit in poddkollegan Malin som gäst. Malin har en 20-årig operativ bakgrund i olika positioner inom Volvokoncernen. Det har varit områden som miljö och logistik med de stora strategiska frågorna som bas. Med några interna styrelseuppdrag inom Volvo och två externa uppdrag så landade Malin i att professionellt arbeta med styrelseuppdrag för ca 10 år sedan. 


Malin berättar om sina erfarenheter som ledamot i stora börsbolag både i Sverige, Finland, Norge och England. Hur skiljer sig ansvaret, styrelsesammansättningen och det praktiska arbetet mellan olika geografiska bolagsstyrningsområden? Malin berättar också om varför svenska styrelseledamöter är eftertraktade och att rekrytering till svenska börsbolag nuförtiden inkluderar fler ledamöter från andra länder.


Vi pratar om samarbetet i styrelseteamet, hur är en ordförande som fungerar bra och vad är det som ska till när samarbetet mellan styrelse och VD fungerar som allra bäst. 


Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.