Henrik Byström - hur använder vi digitaliseringen i den strategiska agendan?!

Varmt välkomna till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 


I det här avsnittet gästas vi av Henrik Byström som just lämnat Microsoft efter nästan 14 år. Henrik har en gedigen bakgrund inom IT och digitalisering från bland annat Cap Gemini, Sigma och Meteorit. Henrik brinner för att hjälpa företag att bli lyckosamma i sin digitalisering och perspektivet att det som diskuteras och beslutas om i styrelsen blir en framgångsrik verklighet. 


Henrik hjälper oss med hur vi i styrelsen ska resonera kring denna viktiga fråga som har varit aktuell länge, fortfarande är idag och kommer vara framöver. Alla bolag har digitalisering på den strategiska agendan men för många är det en utmaning att få till en samsyn kring vad det innefattar, vad det innebär och hur det blir av. Gå inte i fällan med fräcka tekniska lösningar utan fokusera på hur ni använder digitaliseringen i den strategiska agendan.


Vi hinner också prata om framtidens arbetsplats som Henrik bland annat har arbetat med på Microsoft. Lägg fokus på medarbetarnas värdeskapande inte på platsen där man är när man skapar värde. Det ställer nya krav på ledare och kan vara helt avgörande för att attrahera och behålla medarbetare. 


Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.