Aflevering 5: Pablo van der Lugt

Wat maakt dat bouwen met bio-based materialen steeds meer wordt gezien als de toekomst? Bouwkundig ingenieur (Dr.ir.) Pablo van der Lugt is een gepassioneerd ambassadeur van hout, bamboe en andere innovatieve biobased materialen in de bouw en schreef onder andere de boeken Tomorrow’s Timber & Booming Bamboo.


In de Interface podcastserie Design met oog voor het klimaat gaat hij met Janneke Leenaars in gesprek over de voordelen van het gebruik van hout voor de gebouwde omgeving. Ook vragen die leven rondom het gebruik van hout, bijvoorbeeld of er wel genoeg bos is en terug aangroeit versus de bouwopgave, en waarom en hoe er sprake is van C02-opslag komen aan de orde. Ook bespreken ze aspecten als bouwsnelheid, circulair ontwerp, kosten en biophilic design. Er was zo veel interessants te bespreken dat Janneke alvast maar opteerde voor een deel twee.


In de podcast belicht Pablo daarnaast een aantal architectonisch vooruitstrevende bamboe & houtprojecten. Inspirerende voorbeelden waarin duurzaam ontwerp samengaat met gebruikscomfort en biophilic design.

Bouwen met bio-based materialen zoals hout, vlas, hennep en lisdodde zorgt naast C02-opslag ook voor het vermijden van C02-uitstoot. Wil je weten hoe? Of ben je als architect of vastgoedeigenaar nieuwsgierig hoe jij meer schaal kan geven aan deze materialen? Kom het te weten in deze aflevering van podcastserie Design met oog voor het klimaat.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.