Aflevering 2: Saskia van den Muijsenberg

In deze podcast gaat Janneke Leenaars in gesprek met Saskia van den Muijsenberg. Saskia is oprichtster en directeur van BiomimicryNL. De natuur heeft 3.8 miljard jaar aan overlevingsstrategieën ontwikkeld. Vaak streven deze oplossingen onze oplossingen aan alle kanten voorbij, zowel ten aanzien van de gebruikte techniek als ten aanzien van de esthetica. Oplossingen ontwikkeld in de natuur zijn vaak ingenieus, ecologisch duurzaam en kunnen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Saskia geeft inzicht en inspiratie in deze re-generatieve innovatie aanpak en hoe we van planten en dieren kunnen leren voor het ontwerpen, bouwen en inrichten van de gebouwde omgeving. Voor Interface is biomimicry sinds het begin van onze duurzaamheidsreis een leidend principe geweest voor onze productinnovatie. In de context van onze Climate Take Back missie stelden we onszelf de vraag: ‘’Hoe kunnen we gebruik maken van de kracht van de natuur en CO2 inzetten als bouwsteen voor onze producten?’’ Dit heeft ons ertoe gebracht dat wij nu een volgende stepping stone in onze missie bereiken met de lancering van onze allereerste CO2-negatieve tapijttegel (cradle-to-gate).

Wil jij ook door de bril van Biomimicry innoveren? Beluister deze podcast en bezoek Saskia’s website www.biomimicrynl.org.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.