Aflevering 9: Leen Gorissen

In aflevering 9 van Design met Oog voor het Klimaat is Leen Gorissen te gast. Leen is innovatiebioloog en oprichtster van Centre4NI. Leen raakte geïnspireerd door de intelligentie van de natuur en had een groot ‘Aha’- moment toen zij besefte dat ook steden natuur zijn. Hoe maken we de shift in waardecreatie van een degeneratieve naar een regeneratieve gebouwde omgeving die een positieve bijdrage levert? Hoe ontwerpen we onze gebouwen zo dat deze zorgen voor leefcondities die vriendelijk zijn voor de natuur, zodat ook onze nakomelingen de kans hebben te overleven?

Natural Intelligence is het toepassen van de logica van de levende systemen. 99,9% van alle soorten die ooit op aarde hebben geleefd, zijn namelijk uitgestorven. Wat doen die 0,1% overlevingskampioenen anders? Leen constateert één belangrijk patroon: Alle overlevingskampioenen laten de aarde gezonder, rijker en levenskrachtiger achter. Hoe kunnen gebouwen meerwaarde bieden aan het landschap en de biodiversiteit in de omgeving?

Heeft Leen je geïnspireerd en wil je ook tot de 0,1% overlevingskampioenen behoren? Bekijk haar werk hier: https://www.naturalintelligence.info/


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.