Aflevering 4: Christine Boland

Wat heeft David Attenborough precies in één dag bereikt wat de Beyoncé’s van deze wereld nog niet gelukt is? Én, wat kunnen we hieruit afleiden? Kom het te weten in aflevering 4 van de Design met Oog voor het Klimaat-podcastserie. In deze aflevering heeft Janneke Leenaars trendanalist Christine Boland te gast.

Waar is behoefte aan in onze tijdsgeest? En hoe kunnen we onze blik verruimen en de principes van verandering (Control-Alt-Restart – Be Mankind – Act Ecologic) toepassen in de gebouwde omgeving zodat zij onderdeel is van de oplossing?

Op menselijk niveau zien we bijvoorbeeld dat Generatie Z wil dat bedrijven zorgdragen voor de samenleving en de planeet, en dat we van degeneratief naar regeneratief gaan. Daarnaast is er de toenemende behoefte om weer in harmonie te leven met de natuur en aan échte verbinding met elkaar.

Dit alles biedt voor de gebouwde omgeving handelingsperspectief voor de toekomst. We zitten nu in het doorslaggevende decennium, de ‘Decade to Act’. De gebouwde omgeving kan invulling geven aan de behoefte van mensen vanuit de tijdsgeest en aan wat er nodig is voor een klimaat om in te leven. De oplossingen zijn voorhanden. Het wenkende perspectief is groot! Nieuwsgierig? Luister ook naar aflevering 4 en neem een kijkje op Christine’s website.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.