130. Bonusavsnitt: Höstmys, novent, advent och jul – och maträtter att lära sig till perfektion

Detta avsnitt spelades in tidigare i höstas, men publiceras först nu. Bättre sent än aldrig, eller hur?!


Edward och Mats rör sig denna gång i ett furiöst tempo, från höstmys med mustiga köttgrytor via adventsbestyr till julmatstillagningen – och de hinner med att nämna rekordmånga drycker; dubbelvarm äppeljuice med calvados och kryddor, läskbubbel, julöl och grön absint är bara några exempel av många. (Fast vid närmare eftertanke var det kanske inte rekordantal, utan normal poddstandard.)

Mats undrar varför han inte skaffade barn tidigare och konstaterar att far-dotter-kärleken är något verkligt speciellt. 

Apropå en lyssnarfråga går gastronomerna igenom ett antal rätter man kommer långt med att kunna laga till perfektion – som köttbullar, inkokt lax, Sjötunga Walewska och chokladmousse. Så rasar de lite lagom mot alla som tjuvstartar julfirandet, men talar desto ömmare om alla härliga (matlagnings)bestyr man kan ägna sig åt före jul. Dessutom delar de tu med sig av goda råd vad gäller kylda respektive rumstempererade viner.

Avslutningsvis önskar de alla god jul, och hoppas på ett gott nytt år och ett kärt återhörande med alla lyssnare!


P S I samtalet berättar Edward om en julölsprovning för privatpersoner som han skulle hålla i december. Den är avslutad, sedan detta spelades in – så håll utkik efter liknande tillfällen i framtiden!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@Varmda dyrcker

Erbjuder dubbelvärme

Lamb’s Wool

glögg

glühwein


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.