118. Längtan till Bamberg

Det råder glad kalasstämning hemma hos Edward Blom – där det dels levererats en fatölsanläggning, dels firats en sexåring med köttfärssås, skattjakt, ballonger, serpentiner och tutor i långa banor.

Mats Ryd konstaterar att det är mycket mer underbart än han hade kunnat ana att vara småbarnspappa – och de båda gamla festprissarna konstaterar att de redan genomlevt så mycket glatt och frekvent nöjesliv att omställningen till bebisförälderlivet förmodligen varit mer oproblematisk för dem än för de flesta. För säkerhets skull lovar Mats (än en gång) att han kommer att fortsätta fylla sitt liv med diverse dekadenta upplevelser ända tills han ligger på lit de parade.

Vilket slags armbandsur bör en riktig gentleman bära? undrar en lyssnare, vilket föranleder en berättelse om hur kyrkklockorna i Freiburg fick Edward att vänja sig av vid armbandsur när han var i 20-årsåldern. Det visar sig att Mats bedrivit en klockagentur, och självklart han han koll på allehanda coola klockmärken. Edward ser klockorna som en dödssymbol men ogillar deras roll som maskulinitets- och statussymbol. Och han har, apropå statussymboler, svårt att förstå hur man kan lägga pengar på dyra varumärken när man istället kan förbättra sitt liv varje dag med eventuella överskottspengar, till exempel genom att äta lagrad Västerbotten istället för prästost.

Vardagslyx kan förstås också vara eteriska dofter, duschkräm och skumbad, och här får vi en analys av vilka som passar herrarna.

Och äntligen får vi veta varför just Bamberg blivit en centralort för Bayerns bryggerier. Edward reder ut det bayerska ölets kulturhistoria, förklarar varför han längtar till Bamberg och varför han kanske får anledning att återkomma i ämnet inom en snart framtid – och så rekommenderar han i sammanhanget Jankopodden.

Blod och slakt är kanske inte ämnen man förknippar med den skira vårsommaren, men blodmat är alltid aktuellt, eller borde vara det. Mats och Edward tipsar apropå en lyssnarfråga om allehanda blodiga rätter – och då handlar det inte om biffar, utan om hemlagad blodpudding, sanguinaccio dolce (napoletansk chokladkräm) och blodkorv med vita prickar av fett.


Skriv till oss på: podden@edwardblom.se

Sponsra oss via: https://www.patreon.com/join/edwardblom


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.