117. När nässlorna spira

Dagens poddsamtal börjar med att Edward Blom förklarar att hälsoneuroser och hälsoångest absolut inte innebär att man inte har en massa livshotande sjukdomar! 

Mats Ryd har avnjutit vårens obligatoriska nässelsoppa, och de både gastronomerna/trädgårdsodlarna tipsar om hur man skiljer på brännässlor … nej, på ramslök och liljekonvaljer.

En lyssnare undrar varför podden inte håller på i all evighet, eller åtminstone några timmar, och inser kanske inte vilket monster den isåfall skulle bli! En annan lyssnare undrar vilka bestick man bör använda i samband med grillade måltider, vilket föranleder utläggningar inte bara om knivar och gafflar, utan även om reptilhjärnor, ”kockfingrar och … skoterolja.

Ytterligare en lyssnare får veta allt om hur man firar sin 18-årsdag på bästa sätt (trots att man inte får handla på Systembolaget) och får tips om såväl årgångsviner som trappistöl att önska.

Hur man serverar och konsumerar öl på den engelska landsbygden, liksom hur man bör förhålla sig till skotsk och irländsk whisky får vetgiriga lyssnare också veta i denna episod, som avslutas med att Edward förklarar att han inte riktigt förstår hur folk kan nörda in sig på en enda dryck – och berättar om sin trädgårds alla blommande bär- och fruktträd.


Stöd oss: https://www.patreon.com/join/edwardblom

Skriv till oss: podden@edwardblom.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.