119. Om man finge äta en måltid med Bellman

Mats Ryd och Edward Blom befarar att de håller på att förvandlas till gubbarna Waldorf och Statler i Mupparna, även om de inte riktigt kommer på vad det nu var de hette. 

Edward berättar om när han såg sig själv i Skavlan när han var på Mallorca. Mats rapporterar glatt att han återigen varit ute på vad han själv kallar ”dåligheter” – och att Gyldene Freden, glädjande nog, under Filip Fasténs ledning åter blivit en prisvärd krog för stockholmare, liksom Zum Franziskaner och en hel del andra av Gamla stans restauranger.

Glasmästare av olika fasoner, däribland en för Edward hittills okänd sådan vid namn Karlsson, hyllas, och samtalet handlar i somrighetens namn om hur sill bäst bör läggas in och förtäras.

Mats har redan fått inmundiga sin ”sista måltid” (lyssna gärna på samtalet om detsamma för två år sedan: https://play.acast.com/s/edwardblom/44.edwardblomssistamaltid) på lokal, men är vid liv nog för att berätta vilka gäster han skulle ha velat ha med vid bordet. Även Edward ger sina bidrag till diskussionen, som inkluderar såväl Amelia Earhart och Oscar Wilde som Auguste Escoffier och Carl Michael Bellman. Och hur är det egentligen att umgås med komiker?

Intet poddavsnitt är numera komplett utan att handla åtminstone lite om död och sjukdomar, och Edwards bidrag denna gång handlar om den engelska svettsjukan som i slutet av 1400- och under 1500-talet drabbade personer med utsvävande levnadssätt (https://www.svd.se/englands-glomda-farsot-slog-mot-de-valmaende). 


Skicka gärna brev till oss! Adressen är podden@edwardblom.se

Hjälp oss gärna med inspelningskostnaderna! Läs mer här: https://www.patreon.com/join/edwardblom


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.