Bonus: Nyårslöften

2020 var The Year! Året då det fossila dammet skulle borstas bort, omställningen ha vind i seglen och framtidstron skulle ånga. Klimatet skulle stå i rampljuset. Ensam.

Nu blev det inte riktigt så, eftersom en pandemi lamslog världen.

Så vad hände egentligen 2020? Nuddades någon form av omställning? Hände något bra i allt det dåliga? Vilka trender dök upp i pandemins spår? Vad är förhoppningarna inför det nya året, 2021? Och hur ser våra nyårslöften ut?


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I bonusavsnittet "Nyårslöften" sammanfattar vi 2020, snackar om digitalisering, byxlösa Zoom-möten, flytt från stan, trall-febern, kallbaden och så drömmer vi om nya TV-serier som rimmar med omställningen.


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)


Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.