#26 Bra, bättre, FÖRST

Hur balanserar man copy with pride och att slippa uppfinna hjulet, med PR-värdet i att gå först? Hur behåller man ledartröjan på när resten av flocken börjar förbättra, finslipa och utveckla det man en gång var först med? Och hur skulle din hemstad se ut om Emma Sundh var borgmästare?


I det här avsnittet om att vara först snackar hållbarhetsprofilerna Emma Sundh och Maria Soxbo om preskriberade modeminnen, briljanta reklamkampanjer och Sveriges extremt tveksamma strategi just nu (att gå först med att riva upp redan gjorda klimatframsteg). Vi pumpar Greenpeaces kreativa chef Gustav Martner på PR-kunskap och lär oss ett nytt ord – Overton Window (ja, det är två ord, vi vet).


Vår samarbetspartner Leksands Knäckebröd berättar genom knäckebrödsfamiljens egen Sund – Annika – om sina klimatsmarta satsningar (hallå, de värmde bageriet med spillvärme från ugnen redan på 1950-talet!) och firar tio år som fossilfria! Grattis!


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I det något storhetsvansinniga avsnittet #26 Bra, bättre, FÖRST pratar vi om pionjärerna som banar vägen för omställningen – och önskar oss fler av den varan!


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


SAMARBETSPARTNER: Familjeföretaget Leksands Knäckebröd bakar sitt bröd enligt samma recept som för flera generationer sedan och går först både genom att våga behålla det som alltid funkat, och att hushålla med resurser och tänka hållbart. Heja!


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.