Bonus: Copy with pride

I klimatfrågan finns det ingen större poäng med att vara först och bäst – huvudsaken är att saker blir gjorda. Att "copy with pride" – kopiera med stolthet – visar snarare tvärtom på insikt i hur bråttom det är, och att alla bra idéer borde skalas upp över världen.


I det här bonusavsnittet ger vi oss ut på en fiktiv och väldigt uppspeedad tågluff genom Europa för att se vilka goda initiativ vi skulle kunna klämma ner i ryggsäcken och ta med hem till Sverige. För säga vad man vill om Sverige som föregångsland, men just när det gäller cirkularitet och radikala lagförslag ligger vi faktiskt lite efter.


I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?


I bonusavsnittet "Copy with pride" tar vi med karbonpappret (hallå, nån som minns såna?) och ger oss ut på jakt efter de bästa idéerna. Häng på!


PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo


KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.


MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.