Avsnitt 27 - Programmera om dig

Är det möjligt att programmera om oss själva? För det blir ju som upptrampade stigar i vår hjärna när vi går runt i gamla vanor och tänker samma tankar om och om igen. Är det ens möjligt att bli av med negativa invanda tankar? Anette har en tid haft ett mönster att på morgonen vakna i en negativ tanke och berättar hur hon successivt arbetar sig ur det.


Den andra Annette har just återvänt från ett besök i Norrland där hon är uppväxt och är efter resan fylld av massa varma känslor. För det händer grejer när vi börjar betrakta våra föräldrar med nya ögon och förstå vad de faktiskt givit oss för fina gåvor.


Sedan var det ju det där med att reta sig på saker hos andra. Det sägs att "dina tankar om andra säger mer om dig själv än den andre", men vad menas egentligen med det? Har det något att göra med den inre och yttre världen? På tal om den yttre världen och tex den yttre världen som visas upp på sociala media. Den som ofta ser så bra och fantastisk ut och som skapar massa prestation och förväntan hos någon annan - och trots att vi vet att det vi ser inte alltid är sant så väcker det en form av förväntan och förhoppning i oss. Tänk om vi istället kan säga oss att det vi ser är en illusion och inget jag behöver sträva efter att uppnå - tänk om jag istället kan lyssna på min egen "inre kompass" och lita på att den visar mig rätt väg för mig. Tänk vad mycket enklare och mer äkta livet skulle bli!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.