Inte Bara Kläder - Thomas Sjöberg

Gäst i det 3:e avsnittet är Thomas Sjöberg, journalist och författare av närgångna och känsligt tecknade personporträtt av kända svenskar som t.ex. Ingvar Kamprad, Ingmar Bergman och Berth Milton. Hans uppmärksammade bok ”Den motvillige monarken” är en av de mest omtalade svenska böckerna i modern tid. Thomas arbetar idag även som programutvecklare för teve och streamingtjänster och som medproducent till olika podcasts, som t.ex. "Kungaskandalen" där vi nu kan få höra allt om arbetet bakom boken som fick kungahuset att skaka för 10 år sedan.

Som en av Sveriges mest kontroversielle författare där ingen tycks gå säker, är det lätt att tro att Thomas 1958 föddes med en oräddhet lika stor som hans nuvarande skosamling. Men modet att sticka ut hakan har inte alltid funnits där. När grabbarna på skolgården var skrämmande och elaka hängde Thomas hellre med 4 världsberömda låtsasbrorsor hemma i pojkrummet. Med en sådan start, hur kunde han sedan bli så modig? Något som dessutom manifesteras i en ganska så excentrisk klädstil.

Hör Thomas Sjöberg i en intervju om tidiga influenser, om att klä sig av respekt, om kråsskjortor, klädglädje, cowboyboots och påfåglar, där det blir allt tydligare att kläder inte bara är kläder.


⭐ Se bilder på Thomas i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.