Inte Bara Kläder - Adam Spjuth

Gäst i poddens 21:a avsnitt är Adam Spjuth, prisbelönt dragqueen, designer, makeupartist och musiker. Som 4-åring fascinerades Adam av påfågelhanens fjäderskrud och färgprakt, en kärlek som lever kvar än idag 26 år senare. Under artistnamnet Imaa Queen blommar Adam ut i den ena makalösa kreationen efter den andra på olika scener och vi har också fått se honom som en av deltagarna i tv-programmet Drag race Sverige.

Adam föddes -93 i Småland och växte upp i en pingstkyrklig familj. Som enda barnet förväntades han ta över pappans verksamhet på hemgården. Men den fantasifulle Adam ville något annat. Genom olika sätt att klä sig och smycka sig uttryckte han sin kreativitet, och med tiden blev kreationerna allt fantasifullare och alltmer gränsöverskridande. Han upptäckte snart drag och klev så in i den världen, och det innan han kom ut som homosexuell.

Hör Adam Spjuth berätta om sin stilresa, om vad drag betytt och betyder för honom, om hur han med hjälp av kreationerna och sminket kan utmana sig själv och utveckla nya sidor hos sig själv, så att han precis som påfågeln kan få leva ut i all sin prakt.

⭐ Se bilder på Adam i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.