Inte Bara Kläder - Philip Warkander

Gäst i poddens 22:a avsnitt är Philip Warkander, lektor i textilt management vid Högskolan i Borås samt forskare vid Lunds universitet, och också Sveriges första doktor i Modevetenskap. Han har gett ut flera böcker och skriver regelbundet om mode och design för ett flertal tidningar bl.a. Expressen Kultur. 2016 gjorde han i samarbete med Åhléns en uppmärksammad kampanj om klädstil, åldrande och identitet.

 

Philips föddes 1978, och har trots att han hellre har siktet inriktat på framtiden än dåtiden tydliga klädminnen redan från tidig ålder, minnen som än idag kan göra sig påminda. Hans stilresa har rört sig från secondhandmode med kulturella och intellektuella förtecken till betydligt lyxigare märken, med eller utan loggor.

 

Hör Philip Warkander berätta om modets födelse och den långa båge som spänner fram till det splittrade samtidsmode som råder idag. Och hur är det med kläder och signaler egentligen, är det vi sätter på oss alltid sprängstoff eller är det möjligt att klä sig neutralt, så blankt att man inte signalerar någonting alls med sin outfit? Hör honom spekulera om modets framtid, och till sist berätta om hur en viss gul skjorta går igen i hans liv och än idag väcker ljuva minnen till liv.

 

⭐ Se bilder på Philip i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.

 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.