Inte Bara Kläder - Louise Xin

Gäst i poddens 20:e avsnitt är Louise Xin, prisbelönt, nytänkande modedesigner och människorättsaktivist. Med sitt couturemärke Louise Xin Couture arbetar hon för en hållbarare modebransch genom att enbart hyra ut sina klädskapelser istället för att sälja. 

Hennes första modevisning, som visades digitalt 2021, matchade haute couture med slagord mot det tvångsarbete som förekommer i branschen. Visningen gick viral och det uppmärksammades av världens press, vilket gav henne ett internationellt erkännande. Vogue Scandinavia beskrev händelsen med att "Louise Xin förändrar världen en klänning i taget."

Louise föddes i Kina för 29 år sedan, och kom till Sverige som 10-åring. Hennes egen klädstil är experimentell och personlig, men tenderar att bli mer och mer minimalistisk ju fler extravaganta, fluffigt romantiska klänningar som hon gör.

Hör Louise Xin berätta om hur hennes uppvaknande gick till, och hur hon som självlärd designer gick vidare med sina insikter och fick världen att lyssna ända upp till Europaparlamentet. I mars år 2023 höll hon ett tal där, och skrev historia genom att anordna den första modevisningen någonsin i parlamentet för att uppmärksamma det moderna slaveri som pågår inom modeindustrin.

Och allt detta på bara några få år.

⭐ Se bilder på Louise i olika outfits genom livet på @intebaraklader på facebook och instagram.


*De återkommande stilråden i slutet hoppades över i detta avsnitt, och Louise starka story får istället stå för sig själv.

Hennes visningsfilm finns länkad här;

https://www.youtube.com/watch?v=ooRmzQ07A30


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.