Slik jobber jeg: Ingerid Salvesen

Ingerid Salvesen er en frilansjournalist som har spesialisert seg på å fortelle historier om klimaendringene, i tillegg til å undervise i journalistikk ved Oslo Met. I 2018 dro Salvesen over til Oxford for å finne ut hvordan avisen The Guardian grep det an da de laget journalistikk som var ment å skape engasjement rundt nettopp klimaspørsmålet.

– The Guardian ville noe mer enn bare å informere. De ville også gi folk en mulighet til å handle, ikke bare lese om det. Handlingsalternativet var å bli med The Guardian på å overtale to av verdens største stiftelser til å trekke investeringene sine fra olje, gass og kull, forteller Salvesen.

– The Guardian gikk over i en aktivistisk kampmodus som jeg studerte. Var denne aktivismen fra avisen riktig? Hva skjedde egentlig og fikk avisen det til? Hva var konsekvensene av det, og hva lærte avisen av det? Det var spennende, sier Salvesen.

Salvesen tror imidlertid det neppe er heldig hvis et norsk medie gjør et lignende aktivistisk grep for å engasjere lesere.Joachim Førsu


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.