Slik jobber jeg: Øystein Milli

Øystein Milli er krimsjef i VG. Det er han som kommenterer de store sakene, det være seg når det har skjedd et drap, et ran, kidnapping eller noe annet muffins. Selv om Milli i en årrekke har jobbet i VG, er det kanskje mange som husker ham mest som programleder i tv-serien "Gåten Orderud" på NRK. I 2020 ga Milli ut boka "Orderud", så det er neppe ingen overraskelse at vi skal snakk om akkurat denne saken. Men Milli snakker om mye mer. Om intuisjon, om å sette sammen puslespill og det å gå i rettssalen og lære hvordan politiet og etterforskerne jobber.

- Du må ikke gå i den fellen at du tenker at politiet har taushetsplikt, og at du ikke kan spørre politiet om noe annet enn sitater. Det er feil. Det er masse folk i politiet som har masse kunnskap, og kan fortelle om kriminalitetsutvikling, om utfordringer og hvordan forbrytere endrer modus. Der må man være litt frampå, sier Øystein Milli i VG i podkasten.

Milli mener en må ute i felten og se på hvordan et sted ser ut hvis en også skal skrive kriminalsaker.

- Du kan sitte og se på kart, bilder og alt mulig rart, men det er noe helt annet å være ute og ta stedet inn, oppleve det fra ulike hold, gå rundt og se litt herfra og litt derfra. Å sitte og navigere på en datamaskin er ikke bra nok for meg, sier Milli.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.