Avsnitt 78 - Öppenhet

Av alla oöverskådliga ämnen poddpingvinerna gett sig på, kanske Öppenhet ändå är det mest oöverskådliga. Som så ofta inleds avsnittet dock med något som inte har det minsta med ämnet att göra. Just idag på temat ”Björn-gör-konstiga-saker-innan-micken-är-på.


Därefter följer en mycket kort lektion i persiska, och en potentiell brandfackla från Hollywood. 


Dagens favoritord är bevekelsegrunder, dagens oöversättbara engelska ord är ”redemption”, och dagens bevingade ord är ”Sakta urholkar den rödlätta droppen den persiska stenen.”


I dagens persongalleri är Stängdhets-filuren roligast, Jimmy Carter ärligast, Peter Jihde mest kritisk, Liam Neeson mest kontroversiell och trion Pol Pot, Idi Amin och Hitler mest tyranniska. 


I detta provpratande potpurri ingår även ett kladdigt känslo-bingo, en hobbyteori, en freudiansk amatör-analys, våldsamma fantasier och ett långt ifrån sensationellt avslöjande om Röde Pengus DNA. 


Bland dom tidlösa frågorna poddpingvinerna oförväget tar sig an idag återfinns:


Varför är vi öppna?


Hur mycket öppenhet tål en situation?


Hur ser inre öppenhet ut?


Varför förlåter vi ständigt USA?


Vilket själsligt sår delar Navid & Björn?


Är skepsis psykets broms eller koppling?


Är transparensens tidevarv enbart av godo?


Isflaket hinner även med att sjunga återhållsamhetens lov, hylla både stängdhet och samexistens, och bejaka sin konservativa sida.


Så allt är precis som vanligt. Den vanliga isflaks-garantin gäller även idag: Känner du dig efteråt inte mindre ensam, är du inte efteråt förvirrad på ett mer informerat sätt, och känns inte världen lite större och mer outgrundlig efteråt, så får du såklart pengarna tillbaka.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.