Avsnitt 79 - Meningslöshet

Dagens avsnitt är det sista på ett tag. Isflaket behöver en paus på tre månader. Andra åtaganden och ett återhämtningsbehov gör att nästa avsnitt släpps lagom till det är dags att stämma upp i ”Den blomstertid nu kommer”. Tack för din förståelse, och ditt tålamod!


Poddpingvinerna börjar som vanligt med en incheckning. För ovanlighetens skull spelar dom in den idag, och låter den bli en del av avsnittet. Incheckningen har ett allvar, som dom sedan tar med sig in i resten av avsnittet. 


Idag handlar samtalet om 50 nyanser av Meningslöshet. Poddpingvinernas första insikt är att dom hellre är sura, ilskna och ledsna tillsammans än var och en för sig. Dom slänger sig med ord som nihilism och fetdissar en norsk tandläkare. Röde Pengu inspireras av att han inte har någon tenta framför sig. Svarte Pengu inspireras av att livet inte kommer med en instruktionsbok, bara en väldigt massa Lego. 


Avsnittets svåraste ord är nihilism. Avsnittets vackraste ord är förhandenvarande. Avsnittets konstigaste fråga är: ”Vad är melodin till popcornet?”. Avsnittets mest oförklarliga gäst är Christer Sjögren. Avsnittets mest elaborerade liknelse har med påskpynt att göra. Avsnittets mest otippade ögonblick kommer när Röde Pengu censurerar Svarte Pengu. Avsnittets signaturmelodi är såklart ”En sländas andetag” med Bo Kaspers Orkester. 


Så välkommen ombord! Ångvisslan tutar för avfart, det ligger en renfäll på sätet reserverat för just dig, och bredvid står en väldigt stor kopp full av rykande varm choklad och ett litet isberg av vispgrädde. Luta dig tillbaka, lägg upp fötterna på fotstolen framför poddbrasan, och låt poddpingvinerna ta med dig på isflakets sista vinterfärd. Tack för att du vill vara med. Och sköt om dig och de dina, så ses vi igen när Sverige står i blom!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.