Avsnitt 77 - Vilja

En onsdag som denna är det så mycket kärlek på pingvinflaket att det nästan smälter och det är tack vare er lyssnare. Navid inleder med att läsa upp brev från de poddpingviner som sitter hemma och lyssnar och det är så mycket snälla ord att Björn rodnar mer än vanligt. Tacksam och pirrig axlar Björn ansvarsmanteln för att snabbt hoppa in i dagens ämne genom att bli en karaktär från yttre rymden. Något som han snart tar tillbaka och släpper. Navid noterar att Björn själv inte direkt har tänkt på ordet vilja och pingvinerna kommer snabbt fram till hur komplext ämnet egentligen är. 


  • Vad händer i dig när du inte får som du vill? 
  • Är envishet och viljestyrka ärftligt? 
  • Var går egentligen gränsen mellan viljestyrka och idioti?
  • Vem är Djingis Khan och syskonen Pingis Khan samt Swingis Khan? 
  • Hur hanterar Navid sin rädsla för nöjdhet?


Det är många frågor som försöks benas ut och det går inte att undgå det faktum att Navid introducerar Björns vloggkarriär med raketfart. Och hur komiskt är det att dagens swishjingel handlar om en viljestark ung man som sällan vill lyssna på sin pappa och som myntat den igenkännande meningen ”jag ska bara…”. 


På med säkerhetsbältet kära medpingviner, för det här isflaket kommer att gunga.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.