Avsnitt 40: Cherrie

I avsnitt 40 av podcastserien ”Talk to me” intervjuar Sarah Dawn Finer rnb sångerskan och låtskrivaren Sherihan ”Cherrie” Abdulle. 

Cherrie föddes som Sherihan Abdulle, 1991 i Oslo, men växte upp i Finland, dit hennes föräldrarna flyttade efter att de flytt från inbördeskriget i Somalia. 

Hur har åren i Finland präglat henne? Hur känner hon inför sina somaliska rötter?

Vid tio års ålder flyttade hon, hennes syskon och mamma till Rinkeby i Sverige. Hur hittade man hem när man var tvungen att flytta runt på jourhem, kvinnohem, vandrarhem och byta skola stup i kvarten, Allt detta i ett främmande land. Vad gjorde den otryggheten med henne?


Cherries talang och röst började dykas upp på musikhimlen 2013, när hon samarbetade med andra artister.

Men det var när hon började jobba med Leslie Tay och Amr Bads, om hon verkligen började skriva ur sig sitt liv, och genom det, hittade hem. 

Det fick henne från rotlöshet till att känna tillhörighet. 


Singeln "Tabanja" släpptes 2015 och hennes debutalbum ”Sherihan” släpptes i april 2016. Hon nominerades då till årets nykomling vid Grammisgalan. 2017 fick hon en Grammis för "Årets hiphop/soul" och nominerades även till "Årets album”. 

"P3 guld” hiphop/soul. 2017 vann hon på P3 Guld, och det året släppte hon ”163 för Evigt” som kom att ta henne världen över med sin svenska rnb. Hon har sen dess, fått "Stockholm stads hederspris" 2019 och dessutom släppt två till kritikerrosade album. ”Araweelo” och ”Naag Nool”, som kom ut tidigare i år 2021. 

I höst kommer vi kunna se och höra henne i ”Så mycket bättre” i TV4.

Om systerskap, utanförskap, att vara kvinna och våga ta plats i studion och allt detta, från en tjej som egentligen inte ville bli artist. 

Njut av detta samtal mellan två främlingar som efter detta samtal, ser varandra som vänner. 


"TALK TO ME" Produceras av SDF Entertainment AB


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.