Bagaren Sébastién Boudet och Olga Grönvall Lund från Reformaten om att äta rätt

I säsongens sista avsnitt av systemskiftet tar vi oss an matsystemet tillsammans med bagaren Sébastién Boudet och Olga Grönvall Lund från Reformaten. Vi lever i ett samhälle med mycket "billig" mat, men samtidigt har vi ganska liten tillgång till mat med verklig kvalitet, som innehåller mycket näring och som gör gott för både samhället och planeten. Hur kan det komma sig, och inte minst - vad kan vi göra åt det?


Ett livsmedelssystem som gynnar såväl klimat, biologisk mångfald, vår hälsa och som dessutom bygger ett bättre samhälle är fullt möjligt, och dagens samtal bjuder oss på flera ingredienser som kan ta oss dit. Det handlar om kulturförändringar som vi alla kan bidra till, men även saker som ett öppenhetsregister för lobbyister. Dessutom utmanar Carl alla lyssnare på en gräddvispartävling.  


Avsnitt 41 av Greenpeace podcast Systemskiftet - podden där vi söker de djupare orsakerna och verkliga lösningarna på klimat- och miljökriserna. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.