Tina & Tom Sjögren, upptäcktsresande på väg till Mars, del 1

Det finns entreprenörer och så finns det entreprenörer som tänker utanför boxen.


Tina och Tom Sjögren, eller Sjogren som man säger i USA, tillhör den lilla exklusiva skaran som aldrig har hört talas om boxen. Hos dem är varken the sky eller space the limit.


För hade det funnits begränsningar i deras hjärnor så hade de aldrig gjort fyra försök innan de kom upp på Mount Everest. De hade inte kommit på idén att skida till Sydpolen och inte heller tagit beslut om att direkt efter detta göra samma sak på Nordpolen. En resa som höll på att kosta dem livet.


Och en sak är helt säker, de hade absolut inte kommit på tanken att bo i Silicon Valley i fem år för att lära sig hur man bygger en egen raket för att åka till Mars.


Låter det här som en blandning av Stjärnornas krig och Tintins äventyr? Kom ner på jorden och häng med till en raketfabrik i Mojaveöknens utkant. För nu blir det åka av!


Det här är del ett av två delar som lanseras med 14 dagars mellanrum. Men vill du lyssna på hela avsnittet direkt, dessutom utan reklam, så går du in på patreon.com och söker på Spännande möten. För en liten månadspeng får du hela härligheten serverad som ett stycke.


Eller, gillar du podden i största allmänhet? Känner du att den här typen av samtal är viktiga och intressanta och gärna vill bidra? Då vore jag otroligt tacksam om du vill swisha en valfri summa till 123 611 4680. Jag lovar: Alla pengar kommer att investeras i ännu fler spännande avsnitt.


Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

 

Hitta allt om podden:

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medierSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.