Halleluja moments avsnitt 31-40

Nu är det dags för lite gobitar igen. Den här gången har vi lagat en blandning till dig som innehåller allt från överlevnad under extrem press till hur man njuter av både mat och dryck på bästa sätt. Däremellan tar vi oss till Mars och sätter ihop en drömregering för Sverige efter nästa val.


Sara Hedrenius överlevde århundradets värsta fartygskatastrof, Estonia. Här berättar hon om mardrömstimmarna på en uppochnedvänd flotte i Östersjön.


Varför var den ”Den gamle och havet” av Hemmingway och Kjell Grede några av framgångsfaktorerna när Tomas Gustavson tog OS-guld 1988? Här kommer svaret!


Så här blir man stjärna i Fjärran Östern. Inte trots att utan tack vare sitt handikapp har Lena Maria Vendelius setts av en tredjedel av Japans befolkning och blivit hedersmedborgare i Taiwan.


Ingen hade nånsin ifrågasatt Bea Clarkes hudfärg förrän TV-serien Rötter gjorde debut. Här får du inblick i en del av hennes tuffa uppväxt och vem som hjälpte henne att ”bara få vara Bea”


När serieentreprenören Pigge Werkelin skulle starta ett flygbolag så skulle han göra allt precis tvärtom än alla andra. Hur hänger det ihop med att han tog med en rutinerad pilot i bolaget?


Borde vi kolla lite mer på förpackning en när vi går och handlar? Kan man verkligen bota diabetes bara med att lägga om kosten? Biohackern Martina Johansson ger dig inblick i hur hälsa och mat hänger ihop.


Vem vill riksdagsledamoten Helena Gellerman ha i sitt dreamteam om Liberalerna vinner valet och hon blir statsminister?


Mats Wahlström är VD på Poppels Bryggeri i Jonsered. Här får du en inblick i hur man crowdfundar både öl och ett helt bryggeri


Hur ser vägen ut till Mars och vilka faror möter astronauterna på vägen? Sveriges enda rymddesigner Cecilia Hertz berättar om allt från strålning till Elon Musk


Volleybolltränaren Anders Kristiansson är en av våra mest framstående idrottsledare. Här kommer den osannolika historien i komprimerad form om hur Sverige på några år tog från botten sig till världstoppen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.