21. Mercedes syn på bilmarknadens förändringar

Aldrig tidigare har bilbranschen genomgått så stora förändringar som nu är på gång.

Det handlar om att hitta alternativ teknik till fossila drivmedel, smartare uppkopplingar mot tjänster som vi bl.a. hittar i våra smartphones men som också ska göra körningen bekvämare och säkrare, en förutsättning för att bilarna på sikt ska bli självkörande.

 

En biltillverkare som ligger långt framme i denna komplicerade och extremt dyra utvecklingsprocess är Mercedes som under 2018 lanserat ett antal funktioner som visat vilken väg branschen har tagit. Med en allokerad utvecklingsbudget på 130 miljarder kronor de närmaste åren så förstår vi att det kommer att hända en hel del.

 

För att kasta lite ljus på vart vi är på väg, bjöd PS-podden in Fredrik Wahrolén som är PR- och Kommunikationschef på Mercedes-Benz Sverige AB. Under vårt något förkylda samtal pratade vi om Mercedes framtidsvisioner och vad som styr deras strategier, tekniken och nyttan.


Marcus Birro och PS motorredaktör, Håkan Nilsson, får svar på funderingar som säkert många bilintresserade har och framförallt en tydligare bild av vad Mercedes kommer att stå för i framtiden. Fortsätter det att vara en lyxbilstillverkare eller blir det bilar som alla har råd med?

 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.