#362 Sociala kooperativ med Fredrik Bergman

Boken heter "Det är vi som äger - en bok om sociala kooperativ" och gäst är författaren Fredrik Bergman


I Sverige och runt om i Europa finns många exempel på hur människor i utsatthet startar egna kooperativa företag för att själva lösa arbete och försörjning. I boken riktas strålkastarljuset mot 19 sociala kooperativ som alla bygger på affärsidéer som visat sig fungera och skulle kunna spridas. Författaren Fredrik Bergman har träffat och intervjuat deltagare och entreprenörerna bakom verksamheterna - han har också undersökt huruvida regelverk, kommuner och annan omgivning stöttar eller begränsar dess utveckling. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad är sociala kooperativ och hur fungerar dem? Vilket stöd får de kooperativa företagen från kommuner och annan omgivning? Vad framgångsfaktorerna hos de kooperativa företag som lyckas? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.