#363 Schibboleteffekten, ett helt nytt ledarskapskoncept, med Julia Romanowska

Boken heter "Schibboleteffekten - ledarskap, konsten och människans ansvar" och gäst är författaren Julia Romanowska.


Schibboleteffekten bygger på ett framgångsrikt forskningsprojekt där en grupp chefer fick testa ett nytt ledarskapskoncept. Istället för traditionell ledarskapsutbildning ställdes deltagarna inför stark konstnärlig, emotionell och moralisk påverkan. Effekterna utvärderades genom reflektion, men också genom psykologiska och neurobiologiska mätningar av cheferna och deras medarbetare. Förutom minskad stress visade cheferna en utveckling och mognad på ett sätt som krävs i komplexa chefsroller. Ett ansvarstagande och etiskt förhållningssätt gentemot de man är till för och de som berörs av ens beslut. Konceptet berör helt andra områden än traditionella ledarskapsutbildningar och kan därför beskrivs som unikt i sitt slag. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad gick forskningsprojektet Schibboleteffekten ut på och vilka resultat nåddes? Vad innebar det att ställas inför stark konstnärlig, emotionell och moralisk påverkan? Hur skiljer sig detta från traditionella ledarskapsutbildningar? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.