#301 Rättsregler med Håkan Hydén

Boken heter "Rättsregler - en introduktion till juridiken" och gäst är författaren Håkan Hydén.


Juridik kan i mångt och mycket betraktas som ett eget system, med sin speciella uppbyggnad och egna sätt att tolkas. När vi pratar rättssystem är det många som tänker på dess funktion med att sätta kriminella bakom lås och bom, men ett kanske ännu större syfte är dess normbildande funktion för hela samhället. I boken ges en en översikt av rättssystemets uppbyggnad och indelning, där särdragen i olika typer av rättsregler och lagtolkningsmetoder förklaras.


I programmet pratar vi bl.a. om rättssystemet uppbyggnad och strukturen på våra lagar. Vi pratar om hur jurister arbetar och vad deras arbetsmetodik går ut på. Och vi pratar om vilka funktioner rättsystemet har för samhället. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.