#361 Jämlikhet är lösningen med Per Sundgren

Boken heter "Jämlikhet är lösningen" och gäst är författaren Per Sundgren.


En utgångspunkt i boken är att Sverige har gått från att vara världens mest jämlika land till att ha fler miljardärer per invånare än USA. Författarna granskar argumenten för och emot jämlikhet och hur synen på jämlikhet skiftat genom historien. De beskriver varför växande klyftor hänger ihop med sämre genomsnittlig hälsa och försvagad tillit mellan människor. De förklarar också sambandet mellan jämlikhet och demokrati, och menar att ökad jämlikhet är nödvändigt för att klara klimatkrisen.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad är det som blivit mindre jämlikt i samhället och varför? Vilka grupper i samhället är det som har "dragit ifrån" respektive "halkat efter" när det kommer till ekonomisk ojämlikhet? Vilka är argumenten för respektive emot jämlikhet? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.