#307 Föräldraskap vid autism och adhd med Katarina A. Sörngård

Boken heter "Föräldraguiden vid AUTISM och ADHD - Så vägleder du ditt barn från ung till vuxen" och gäst är författaren Katarina A. Sörngård.


Att vara förälder till barn med autism och adhd kan innebära en hel del utmaningar och prövningar. Tyvärr är det inte ovanligt att föräldrar kan känna sig väldigt ensamma i den här rollen, och uppleva en viss uppgivenhet. Men det finns en hel del stöd och hjälp att få! I boken förklaras till att börja med de olika diagnoserna. Det ges mängder av rekommendationer till föräldrar och anhöriga. Och det beskrivs vad det finns för hjälp att få från samhället. 


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Hur fungerar autism respektive adhd? Vilka vanliga utmaningar kan föräldrar ställas inför som har barn med autism och adhd? Vad finns det för konkreta tips, rekommendationer och råd och vad finns det för hjälp att få från samhället? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.