#360 En bättre värld är möjlig med Erik Angner

Boken heter "En bättre värld är möjlig" och gäst är Erik Angner, författare och professor i praktisk filosofi.


Erik Angner är övertygad om att en bättre värld är möjlig. Han är också övertygad om att vi med hjälp av nationalekonomin (och dess modeller, teorier och angreppssätt) kan ge oss många svar på "hur". Därför har han i den här boken samlat både konkreta och visionära förslag på hur vi på mikro- och makronivå kan skapa en bättre värld för alla jordens medborgare. Områden som berörs i boken är bland annat fattigdom, klimat, gemenskap, lycka och föräldraskap.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Vad är det unika med nationalekonomi och varför är det användbart för att göra världen bättre? Hur kan vi med hjälp av nationalekonomiska modeller och teorier skapa förändring inom olika områden? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.