#359 Självmord, dödshjälp och ett liv värt att leva med Christian Rück

Boken heter "Ett liv värt att leva - Varför självmord blev människans följeslagare" och gäst är författaren Christian Rück


I Sverige har vi en nollvision för självmord och det är olagligt med dödshjälp. Men men samtidigt finns ett brett folkligt stöd för dödshjälp i Sverige. Hur kan det komma sig? Vem har egentligen rätt att dö? Frågor som berör självmord och dödshjälp är både svåra och tänkvärda, men de kan också hjälpa oss förstå livet. Christian Rück menar att dessa ämnen leder oss in på vad som egentligen är ett liv värt att leva.


Några av frågorna som diskuteras i programmet är: Varför väljer människor att begå självmord? Kan omgivningen förhindra att en person väljer att begå självmord? Borde inte den som vill begå självmord få göra det? Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.