#255 Vetenskap och vetenskapande med Bengt Kristensson Uggla

Boken heter "En strävan efter sanning - Vetenskapens teori och praktik" och gäst är författaren Bengt Kristensson Uggla.


I en tid då vetenskapen förknippas med storslagna förhoppningar och samtidigt i grunden ifrågasätts går den här boken till botten med de grundläggande frågorna: Vad är vetenskap? Hur går det till när man vetenskapar? Vilken betydelse har vetenskapen i ett kunskapssamhälle där man börjat tala om post-sanning och ”alternativa fakta”? Här introduceras vetenskapsteorin med utgångspunkt från de praktiker som präglar vetenskapens vardag.


I programmet pratar vi bl.a. om vad vetenskap är. Vi pratar om vad som utmärker vetenskapande. Och vi pratar om varför det behöver läggas mer fokus och diskussion på själva processen i vetenskapandet. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.