#255 Vetenskap och vetenskapande med Bengt Kristensson Uggla

Boken heter "En strävan efter sanning - Vetenskapens teori och praktik" och gäst är författaren Bengt Kristensson Uggla.


I en tid då vetenskapen förknippas med storslagna förhoppningar och samtidigt i grunden ifrågasätts går den här boken till botten med de grundläggande frågorna: Vad är vetenskap? Hur går det till när man vetenskapar? Vilken betydelse har vetenskapen i ett kunskapssamhälle där man börjat tala om post-sanning och ”alternativa fakta”? Här introduceras vetenskapsteorin med utgångspunkt från de praktiker som präglar vetenskapens vardag.


I programmet pratar vi bl.a. om vad vetenskap är. Vi pratar om vad som utmärker vetenskapande. Och vi pratar om varför det behöver läggas mer fokus och diskussion på själva processen i vetenskapandet. Lyssna och få en kortversion av boken!

Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda.

Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.