Jakso 1: Muistisairaan läheinen ja tunteet

Suurin osa Attendon ikäihmisten hoivakodeissa asuvista ihmisistä sairastaa muistisairautta. Tämän takia Kohtaamisia Attendolla –podcastin uudessa kaudessa keskitytään muistisairauksiin ja siihen polkuun, jota pitkin läheinen ja muistisairas usein kulkevat kohti palveluasumista.  

  

Podcastimme kolmannelle tuotantokaudelle yhteistyökumppaninamme toimii Muistiliitto. Muistiliitto on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä oma järjestö, joka on jakanut tietoa muistisairauksista ja tarjonnut vertaistukea jo yli 30 vuoden ajan. Muistiliiton alla toimii 42 paikallista muistiyhdistystä. Tällä Kohtaamisia Attendolla -tuotantokaudella kuulemme Muistiliiton asiantuntijoita, muistisairaiden henkilöiden läheisiä, sekä muistisairaiden parissa työskenteleviä ammattilaisia.


Podcast-kauden ensimmäisessä jaksossa perehdytään muistisairaiden läheisiin. Millaisia tunteita muistisairaan läheinen saattaa kokea, ja miltä etenevä muistisairaus näyttää läheisen silmin? Jaksossa keskustellaan Suomessa valloillaan olevasta pärjäämisen kulttuurista ja siitä, miten muistisairas saattaa piilotella sairauttaan esimerkiksi aikuisilta lapsiltaan. 


Vieraana jaksossa ovat Muistiliiton asiantuntija Outi Ronkainen ja Ulla Halonen, joka on tällä hetkellä opintovapaalla Keski-Suomen Muistiyhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävästä, sillä hän tekee väitöskirjaansa Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjatutkijana hän on keskittynyt tekemään tutkimusta muistisairaiden läheisistä kotimaisiin julkaisuihin.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.