Rosa kompetanse og inkludering

Hva kan vi som innbyggere gjøre for at alle skal føle seg akseptert og inkludert her i Aurskog-Høland? Hva gjør vi i møte med personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet? En ny podkastepisode er ute og denne gangen handler det om hvordan vi alle kan jobbe for mangfold, inkludering og likestilling. 

 

I denne episoden møter vi Tine Johnsen Karlsrud, Hege Beate Fosshaug og Elin Stillingen som snakker om hvordan vi alle kan bidra til et mer inkluderende og likestilt samfunn. I podkasten snakker de for eksempel om det å være LHBT+-person. Lhbt+ er en forkortelse for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, og personer med variasjon i kroppslig kjønnsutvikling, skeive og andre personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet. 

 

Hva gjør helsestasjonen og skolehelsetjenesten i møte med personer som føler seg annerledes, og hva kan helsetjenesten bidra med? 

 

Rosa kompetanse 

Aurskog-Høland kommune har en Kommunedelplan for Mangfold, inkludering og likestilling. Der er et av tiltakene som beskrives at vi skal øke den «Rosa kompetansen». Det handler om å øke kunnskapen om kjønns- og seksualitetsmangfold for ansatte i kommunen som jobber med mennesker, slik at de kan møte mennesker på en likeverdig og god måte.  

 

Hvordan har vi det egentlig i Aurskog-Høland når det gjelder å akseptere at vi alle er forskjellige? Hva kan vi gjøre for at det skal oppleves som trygt å stå frem som LHBT+-person? 

 

Våre podkast-gjester gjør sitt beste for å svare deg! Episoden avsluttes som vanlig med en runde «Hot or not?». 

 

Gjestene 

  • Tine Johnsen Karslrud er helsesykepleier ved helsestasjonen og Aursmoen skole og Haneborg skole. 
  • Hege Beate Fosshaug er sykepleier, og jobber nå med flyktninger på helsestasjonen og i skolehelsetjeneste. 
  • Elin Stillingen skeiv aktivist og vært med på å starte Aurskog-Høland Pride i 2022. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.