Allt om barns hud!

Det har blivit dags för det utlovade avsnittet om barnets hud! Vi gästades tidigare i podden av den fantastiska hudläkaren Anne Wetter och talade om huden under graviditet, och nu kommer äntligen uppföljaren: Allt om barns hud.

Dr Anne Wetter är tillbaka och hjälper oss att reda ut frågor kring det lilla barnets hud. Varför är huden extra känslig hos nyfödda barn, och hur påverkar det hur vi ska sköta huden? Vi får tips om hur vi bäst tvättar babyns hud och vad vi ska använda till badet, och om vikten av att smörja babyns hud ordentligt. Anne berättar också hur vi skyddar babyns hud mot sol och kyla. 

Vi får också svar på frågor om hormonprickar, milier, mollusker, eksem, storkbett, smultronmärken och mycket, mycket mer. 

Här är verkligen avsnittet alla nyblivna föräldrar behöver!


Podavsnittet är producerat i samarbete med Decubal, som har 50 års expertis inom hudvård, produkter framtagna av dermatologer och hudvård särskilt framtagen för den känsliga barnhuden. Decubals produkter hittar ni till exempel här: HÄR

Veckans avsnitt sponsras även av MAM


Tips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN och till avsnittet om HUDEN UNDER GRAVIDITET med hudläkare och dermatolog dr Anne Wetter!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.