Änglamamma Nicole

"Jag har två söner - en i havet och en i livet"

Så berättar Nicole om sina söner, Louie och Niko, när hon gästar Babyzpodcast för att berätta sin historia och upplevelse kring att avbryta en graviditet på grund av en fosteravvikelse. 

Nicole delar med sig av händelserna när hon och partnern fick besked om att allt inte stod rätt till med Louies hjärna vid rutinultraljudet, och vi får följa med resan genom chockreaktion, undersökningar, hopp och förtvivlan och beslut. 

Vi pratar i avsnittet om hur det är att få ett svårt besked om sitt väntade barn, och vilken typ av omhändertagande och stöd som behövs. Nicole berättar hur det går till vid ett avbrytande i sen graviditet, och hur hon hade önskat att det hade kunnat få gå bättre till. Samtalet rör sig också kring hur livet blir efteråt, och om att våga sörja, våga be om stöd och om vikten av att ta tag i sorgen och processa den. Om nyorientering och en väg framåt, om än möjligen en annan väg än den man trott att man skulle följa. 

Vi hoppas att ni vill följa med oss in i detta poddavsnitt och att det kan vara till stöd och tröst för andra som befinner sig eller befunnit sig i samma situation.

Carina och Rebecka vill väldigt varmt tacka dig, Nicole, för ett oerhört fint samtal, för öppenheten och generositeten, och för att du lärde oss massor om bemötande, lyhördhet och sorgeprocesser. Tack! 

Veckans avsnitt sponsras av MAM & Frida Baby

Stöd och information till dig som förlorat ett barn SPÄDBARNSFONDEN


Tips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.